Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Voor iedereen, van alles en nog wat.

Moderator: Webmaster

Plaats reactie
Mark543

Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Bericht door Mark543 » 12-06-2015, 15:04:08

Hallo,

Is er een woonvoorziening buiten een instelling, met deskundigheid die met negatieven ervaringen om kunnen gaan, denk zoal aan van vrolijk en zelfstanding zijn en daarna veel beroep doen op begeleiding als ik in paniek raken.
Ik merk veel dat er aandacht is voor mcdd maar hoor ook van verschillende hulpverleners iedere keer wat anders, die ene is daar er negatiever in en rekent op gedrag af en de andere toont nabijheid, zodra je samen daardoor niet kan werken in de zorg ontstaat er agressie, door dat mensen het niet begrijpen.
Ik ben 32 jaar is er een plek waar je mag zijn wie je ben in Nederland?

Mark543

Re: Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Bericht door Mark543 » 30-06-2015, 10:42:09

Wat mij verbaasd dat niemand reageert, er moeten toch mensen zijn die de ervaringen hierover kunnen delen?
En agressie schrikt af bij mensen ik weet het, maar ik kan alleen niet tegen hulpverleners die niet met mij praten maar over mij om mij te oordelen op mijn gedrag, terwijl ik vaak mijn problemen heb uitgelegd om tot een oplossing te komen, maar ja zo werkt het niet vaak.

mammie
Berichten: 4
Lid geworden op: 15-06-2015, 15:34:19
Contacteer:

Re: Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Bericht door mammie » 06-07-2015, 11:17:11

beste Mark, spijtig dat je geen reacties krijgt op zo'n belangrijk onderwerp.
ik heb geen ervaring met begeleid wonen , maar heb een kind met agressie. wellicht kan ik naar je luisteren.

Marnix Cleine

Re: Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Bericht door Marnix Cleine » 08-07-2015, 12:00:10

Beste Mark,

Je staat niet alleen met je probleem. Op dit moment begeleiden we mensen met McDD op basis van PGB en zijn bezig om een AWBZ gecertificeerde instelling te starten. McDD vraagt een speciale benadering die niet elke instelling beheerst. Met name de angsten worden niet altijd begrepen. Doordat begeleiders niet begrijpen waar ze mee te maken hebben reageren ze onvoorspelbaar en krijg je als cliënt het gevoel niet serieus genomen te worden. Hier willen we op in spelen met specialistische zorgverleners.

Wanneer we definitief van start gaan is nog niet bekend, helaas moeten we aan veel regels voldoen en dat is een flink uitzoekwerk.

Met vriendelijke groet,

Marnix Cleine, Cleine Coaching en Begeleiding

A.J.Stein
Berichten: 2
Lid geworden op: 25-08-2015, 22:33:42
Contacteer:

Re: Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Bericht door A.J.Stein » 25-08-2015, 22:51:42

Beste Marnix,
Ik hoop dat je de papierwinkel snel op orde krijgt, er staan te veel mensen met McDD te wachten op een plek waar ze, met de juiste ondersteuning, rust kunnen vinden!!!
Wil je de voortgang op t forum melden?

Mark543

Re: Kleinschaling wonen 24 uur zorg

Bericht door Mark543 » 11-03-2016, 7:56:55

Ik heb nog steeds geen woonplek, hulpverleners sturen mij van het kastje naar de muur, maar zouden eigenlijk moeten zeggen, mcdd is te moeilijk te begrijpen.
Maatschappelijk werk wilde eerst met mij over de situatie over thuis bespreken, nu willen ze geen contact, ouders kunnen het niet aan, maar vinden misschien het normaal, dat hun zeggen: we zijn je aan en af gaan stoten omdat we het niet meer weten" de relatie staat in verbinding tot slechte hulp, maar ik hoor vaak van hulpverleners die ik benaderd: hoe oud ben jij" en dan zeg ik 33, en ik vraag waarom vraagt u dit? dan zeggen de hulpverleners: omdat ik je jonger schat" dan geef ik aan dat is juist de overschatting, en vervolgens luisteren ze niet wat ik nodig heb.
Ik krijg vaak het gevoel dat het gezin aan geeft naar elkaar dat ze elkaar vertrouwen, en de een over de ander wisselend praat, door dat we van het kastje naar de muur gestuurd worden in de hulpverlening , maar de hulpverleners die ik de afgelopen 20 jaar gezien, heb hebben allemaal verschillende dossiers gemaakt met diagnoses met betrekking tot de vormen met autisme, en sinds nu aantal mcdd.

Misschien moeten de mensen als jullie bereid zijn, deze klachten bundelen, en dat iedereen als ouders kinderen en volwassen over de werkwijze in de zorg, ten aanzien van mensen die geen goede hulp krijgen, indienen en dat er dan via de media een beter geheel ontstaat?
ik hoop op een relatie, omdat autisme erfelijk is, zeggen hulpverleners het is niet onmogelijk, iemand nog tips om te daten?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast